13 νέα φάρμακα προτάθηκαν για έγκριση από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 
19 Σεπτεμβρίου 2017

Τα δύο τελευταία αντικαρκινικά φάρμακα που προτάθηκαν είναι το Zejula (niraparib) της Tesaro UK , ένα ορφανό φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών και το Tookad (padeliporfin) της STEBA Biotech για τη θεραπεία του αδενοκαρκινώματος του προστάτη.
Επίσης, προτάθηκαν και 2 βιο-ομοειδή: το Cyltezo (adalimumab) για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωριασικής αρθρίτιδας, της ψωρίασης, της παιδικής ψωρίασης κατά πλάκας, της νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας, της νόσου Crohn, της ελκώδους κολίτιδας , της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας και της ραγοειδίτιδας και το Ontruzant (trastuzumab) της Samsung Bioepis UK για τη θεραπεία του πρώιμου και μεταστατικού καρκίνου του μαστού και του μεταστατικού γαστρικού καρκίνου.
Επίσης, πράσινο φως έλαβε το Imatinib Teva BV (imatinib) για τη θεραπεία της λευχαιμίας και των στρωματικών όγκων του γαστρεντερικού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...