Ένας σπάνιος τύπος παιδικού όγκου του εγκεφάλου, που ονομάζεται διάχυτο γλοίωμα γέφυρας εγκεφάλου (DIPG), έχει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό: μια παραμορφωμένη πρωτεΐνη που υπάρχει στην επιφάνεια των κυττάρων του.
6 Δεκεμβρίου 2017

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Φρανσίσκο, ανέπτυξαν ένα θεραπευτικό εμβόλιο που μπορεί να αναγνωρίσει αυτήν την πρωτεΐνη και να ωθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να ξεκινήσει μια

H Mylan είναι η πρώτη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία που κέρδισε αμερικανική έγκριση για ένα βιο-ομοειδές του Herceptin της Roche.
6 Δεκεμβρίου 2017

Το βιο-ομοειδές ονομάζεται Ogivri (trastuzumab-dkst) και εγκρίθηκε από τον FDA για HER+ καρκίνο του μαστού ή μεταστατικό καρκίνο του στομάχου.

Μελέτη Φάσης 3 του Imbruvica (ibrutinib) σε συνδυασμό με το Rituxan (rituximab) σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα/ανθεκτική μακροσφαιριναιμία Waldenstrom (WM)
6 Δεκεμβρίου 2017

που δεν έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία, πέτυχε το πρωτεύον τελικό της σημείο, σημειώνοντας βελτίωση στην επιβίωση χωρίς εξέλιξη (PFS) συγκριτικά με αυτή που πέτυχε μόνο του το rituximab.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε ονομασία ορφανού φαρμάκου στο SPR001, που αναπτύσσεται από την Spruce Biosciences για την πιθανή θεραπεία της συγγενούς υπερπλασίας των επινεφριδίων (CAH).
6 Δεκεμβρίου 2017

H Spruce ξεκίνησε μια κλινική μελέτη Φάσης 2 για την αξιολόγηση της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του SPR001 σε ενήλικες ασθενείς με κλασσική CAH.

Οι Αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές χορήγησαν ονομασία ορφανού φαρμάκου στην ερευνώμενη θεραπεία της Shire, SHP647, για παιδιά με μέτρια έως σοβαρά ενεργή ελκώδη κολίτιδα (UC).
6 Δεκεμβρίου 2017

Πρόκειται για ένα πλήρως ανθρώπινο IgG2 μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει το MAdCAM-1, το οποίο παίζει ρόλο στη μετανάστευση λευκοκυττάρων στο γαστρεντερικό (GI) σωλήνα, ενώ διευκολύνει επίσης την

Δελτίο Τύπου ROCHE || ΑρχίΖΩ Σήμερα να ενημερώνομαι για την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση
1 Δεκεμβρίου 2017

 

Σύμφωνα με πρόχειρη οδηγία του Εθνικού Ινστιτούτο Αριστείας Υγείας και Φροντίδας (NICE) της Αγγλίας, το Halaven (eribulin) της Eisai δε θα χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)
30 Νοεμβρίου 2017

για πρωτύτερη χρήση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

O PD-L1 αναστολέας Bavencio (avelumab) δεν κατάφερε να βελτιώσει τη συνολική επιβίωση συγκριτικά με τη συμβατική χημειοθεραπεία
30 Νοεμβρίου 2017

όταν δόθηκε ως τρίτης γραμμής θεραπεία σε ασθενείς με προχωρημένο γαστρικό καρκίνο στην JAVELIN Gastric 300 μελέτη.